Endelig er den digitale læreboka klar til å tas i bruk

Publisert

Høsten 2023 fikk TEF midler fra Udir til å utvikle en digital lærebok i Tak- og Membrantekkefaget Vg3. Det er Fagbokforlaget som har utarbeidet verktøyet med god hjelp fra dyktige forfattere fra bransjen.

TEF vil særlig takke Vidar Jacklin, Olav Haugerud, Jon Johnsen og Bjarne Jacobsen for deres bidrag.

Tak- og membrantekkerforeningen (TEF) ønsket å utvikle et heldigitalt læremiddel for Vg3 tak- og membrantekkerfaget, og nå har vi fått et digitalt læreverk for lærlinger og praksiskandidater som ønsker å ta fagbrev. Læremiddelet svarer på alle kompetansemålene i læreplanen og det tverrfaglige temaet bærekraftig utvikling blir behandlet gjennomgående i lærestoffet.

Tak- og membrantekkerfaget nettressurs er i salg - bestill gratis prøvetilgang her!

Nettressursen består av: 
  • Fagartikler
  • Begrepsdatabase
  • Videoer som viser håndlag og praktiske gjøremåter
  • Praktiske oppgaver for elev med lærerveiledning for instruktør
  • Dokumentasjonsverktøy
  • HMS-ressurs, førstehjelpsfilmer og en StreamBIM-modul med tredimensjonale arbeidstegninger

TEF ønsker å sikre at læremiddelet oppleves som relevant, oppdatert og ikke minst motiverende for yrkesfagelever og lærlinger.

Ved at læremiddelet har blitt til i samarbeid med Fagbokforlaget, gjør at læremiddelet henge naturlig sammen med læremiddelet forlaget har utviklet for vg1 bygg- og anleggsteknikk, og det vil få tilgang til andre ressurser som Fagbokforlaget har utviklet, slik som dokumentasjonsverktøyet, hms-ressursen og tilgangen til BIM-tegninger som er tilpasset fagopplæringen.

Hovedmålet er å kunne gi elever og lærlinger i tak og membrantekkerfaget en komplett digital læreplattform som ikke finnes i dag.

Nå ser vi frem til at læremiddelet blir tatt i bruk!